Personvern – Cookieerklæring Oslo Areal

Gyldig fra 15.09.2018

Denne erklæringen om bruk av informasjonskapsler (cookies) på osloareal.no er ment å hjelpe deg som besøkende på osloareal.no til å forstå hvilke personopplysninger vi samler inn, hvorfor vi samler inn personopplysninger, hvordan de brukes av oss og hvilke rettigheter du har som bruker.

Oslo Areal AS («Selskap») benytter informasjonskapsler på osloareal.no. Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på din datamaskin når du laster en nettside. Informasjonskapslene gjør det mulig for oss å forstå brukernes atferd på nettstedet vårt, slik at vi kan gjøre brukeropplevelsen bedre.

Selskap er behandlingsansvarlig for den behandling av personopplysninger som fremgår av denne erklæringen om bruk av informasjonskapsler.

 

Informasjon vi samler inn

Gjennom din bruk av osloareal.no vil vi kunne samle indirekte identifiserende personopplysninger om deg, herunder:

  • Din IP-adresse, nettleser og operativsystem
  • Din lokasjon
  • Tidspunkt for besøk
  • Hvilke sider på osloareal.no den registrerte IP-adressen besøker og varigheten på de ulike besøkene
  • Eventuelt hvilken lenke som henviste deg til osloareal.no
  • Hva det ble klikket på i løpet av besøket ditt på nettsiden og eventuelle filer du lastet ned

Behandlingsgrunnlag

Ved å benytte deg av osloareal.no samtykker du i henhold til ekomloven § 2-7 b) til at Selskap kan plassere informasjonskapsler i din nettleser, i og med at de fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer informasjonskapsler.

Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren din. Alle nettlesere gjør det mulig å begrense bruk av informasjonskapsler eller å deaktivere dem ved hjelp av nettleserens innstillinger. Tilbaketrekk av samtykke påvirker ikke lovligheten av behandling frem til samtykket trekkes.

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett. Vær oppmerksom på at om du sier nei til informasjonskapsler, kan det påvirke funksjonaliteten og brukeropplevelsen på vårt nettsted så vel som andre nettsteder.

Behandlingsgrunnlag for behandling av personopplysninger som nevnt i punkt 3.1 under er Selskap sin berettigede interesse i å utarbeide statistikk for å forbedre og videreutvikle vår nettside, se personvernforordningen artikkel 6 bokstav f.

 

Hvordan vi bruker informasjonen vi samler inn

Selskap samler inn opplysninger om besøkende på osloareal.no for å utarbeide statistikk på hvordan besøkende bruker nettstedet. Formålet er å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på vår hjemmeside. Eksempler på hva statistikken gir svar på er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Denne informasjonen inneholder ikke brukerspesifikke detaljer.

Oversikt over informasjonskapsler

Selskap benytter Google Analytics på osloareal.no. Google Analytics er en nettanalysetjeneste som leveres av Google, Inc. Google Analytics bruker informasjonskapsler for å analysere og lage statistikk på hvordan brukere benytter nettstedet. All data er kryptert og kan ikke spores til en enkelt bruker. Informasjonskapslene lagres i opptil 2 år.

 

Deling av informasjon til tredjeparter

Personopplysninger innsamlet gjennom informasjonskapsler på osloareal.no utleveres ikke til tredjeparter. Tjenestene som benyttes på osloareal.no leveres av leverandører som er underlagt databehandleravtaler og behandler personopplysninger på instruks fra Selskap.

 

Dine rettigheter

Dersom Selskap behandler personopplysninger om deg, har du rett til å be oss om innsyn i personopplysningene som Selskap er behandlingsansvarlig for. Du kan også be om retting, sletting og begrensninger i behandlingen av personopplysninger i henhold til gjeldende personvernlovgivning.

Forespørsler som nevnt ovenfor sendes til post@osloareal.no.

Dersom du mener Selskap ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personvernlovgivningen, har du rett til å sende klage til Datatilsynet som tilsynsmyndighet.

 

Endringer til ERKLÆRINGEN OM INFORMASJONSKAPSLER

Selskap forbeholder seg retten til å justere og tilpasse denne erklæringen om bruk av informasjonskapsler, for eksempel ved endrede regulatoriske krav. Dersom det gjøres endringer av betydning til denne erklæringen, vil du som kunde bli skriftlig informert om dette. Ved å fortsette å bruke osloareal.no etter endringer i personvernerklæringen, aksepterer du de endrede vilkårene.