Nyheter

Oslo Areal vil fornye Christian Krohgs gate

CK2 NY

CK2 NY 2

Fra bakgate til aktivt byrom

Oslo Areal er i full gang med å bidra i et nytt pulserende byområde, der folk vil være. Nå forbereder selskapet forslag til detaljregulering av Christian Kroghs gate 2.

 – Målet er å bidra til å løfte nærområdet fra et slitent bakgatepreg til et vitalt bymiljø med aktivt gateliv og åpne fasader. I tillegg vil vi skape kontakt mellom gateløp og elvebredden, sier administrerende direktør i Oslo Areal, Mona Ingebrigtsen.

 En gang i tiden lå Den Norske Remfabrik, ombygd atskillige ganger i perioden 1899-1948, i denne gården. Akerselva er nærmeste nabo. Før var elva kilde for energi til industri. Nå skal den gi brukere av nye Christian Kroghs gate 2 urban, mental energi.

Oslo Areal planlegger etablering av kontor/service og utadrettet virksomhet i sokkeletasjen mot Christian Kroghs gate, og åpenhet mot Akerselva. Prosjektet innebærer en dobling av nåværende bruksareal. Det betyr 1000 arbeidsplasser like ved Oslo S.

SJ arkitekter og Schmidt/Hammer/Lassen arkitekter (SHL) har vunnet en begrenset invitert konkurranse for ny bebyggelse i Christian Krogs gate 2.

Nye Christian Kroghs gate 2 har høye miljøambisjoner (Energiklasse A og Breeam Excellent). Akerselva skal løftes frem, og åpnes opp ved hjelp av en ny gangvei langs venstre elvebredd. Bygget er en del av Oslos viktigste grøntdrag fra Vaterland til Maridalsvannet.

Volumøkningen er søkt tilpasset omgivelsene. Et inngangsparti med glassfelter vil gi visuell kontakt tvers gjennom bygget. SJ Arkitekter og Schmidt/Hammer/Lassen arkitekter er samarbeidspartner i prosjektet. Hovedfokus med hensyn til tilgjengelighet er på E-bilister, syklister og fotgjengere.

– Vi er glade for å bidra til ny, kommersiell og annen publikumsrettet virksomhet i Christian Kroghs gate 2. Etablering av næringsbebyggelse med dobling av utnyttelse vil tilføre et nytt byliv, øke sikkerheten og være et bidrag i utviklingen av 24-timersbyen med aktive byrom med butikker og spisesteder, sier administrerende direktør i Oslo Areal, Mona Ingebrigtsen.

Oktober 2017
Ny leietaker i Stortorvet 1-3

Sykehuspartner har etter konkurranse valgt Oslo Areal som utleier ved inngåelse av ny leiekontrakt i Fredrikstad. Sykehuspartner skal leie 1.250 m2 i Stortorvet 1-3 fra 01.01.18. Lokalene  skal tilpasses Sykehuspartners krav før innflytting. Lokalene som Sykehuspartener skal leie, benyttes i dag av Fredrikstad  Blad. Fredrikstad Blad vil i løpet av høsten flytte internt til en annen etasje i samme eiendom. Sykehuspartner og Oslo Areal har god historikk for å finne gode løsninger sammen. Sykehuspartener var leietaker hos Oslo Areal i Grønland 34, Drammen.

Oslo Areal er godt fornøyd med igjen å få Sykehuspartener som leietaker og ser frem til ett godt samarbeid.

 

 

September 2017
Grensesvingen 7 – møteplass for fotballfans

Brick Lane Café i  Grensesvingen 7 blir en populær møteplass før fotballtilhengere.
Vålerenga sin nye hjemmebane Valle Hovin hadde åpningshelg 9-10 september.
Mange av tilskuerne tar t-banen eller buss til Helsfyr og da er det naturlig å stoppe innom Brick Lane Cafe sin flotte uteservering i Grensesvingen 7.

For de som vil ta bil er det lettvint å parkere utenfor Grensesvingen 7.

Se bilder fra Brick Lane sin Facebook side her

Brick Lane G7

September 2017
Fornyelse i Galleri Oslo

Oslo Bussterminal i Galleri Oslo moderniseres.
Galleri Oslo er et sameie hvor Oslo Areal er største eier. Øvrige større eiere er Akershus Fylkeskommune,  Linstow  og Akershus Kollektivterminaler. Akershus Kollektivterminaler står bak prosjektet med  fornyelse av Bussterminalen. Prosjektet skal koste 60 millioner kroner.

Les mer her

4155923

September 2017
Oslo Areal styrker teamet

Kristoffer Bille Selmer er f.o.m. 15.08.17 ansatt som prosjektleder i Oslo Areal. Han er 35 år, og er utdannet sivilingeniør Bygg fra NTNU med tilleggsutdannelse innen prosjekt- og prosjekteringsledelse. Kristoffer kommer fra Forsvarsbygg der han har arbeidet som prosjektleder i 3 år, og har tidligere erfaring fra ulike roller i entreprenørbransjen.

Med ansettelsen av Kristoffer Bille Selmer styrker Oslo Areal AS sin satsning på utvikling av kontorporteføljen i Oslo området samtidig som vårt sterke kundefokus kan opprettholdes.

 

Kristoffer 2

September 2017
Fullt utleid på Skøyen

Skøyen befester sin posisjon som attraktivt kontorområde. Oslo Areal er igjen fullt utleid på Skøyen.

Oslo Areal har nylig inngått flere leiekontrakter og har igjen fullt belegg i sine eiendommer på Skøyen.

Vi har hatt gleden av å ønske Marti AS og Media Network Services AS velkommen som nye leietakere i Karenslyst Alle 8 A og B. I tillegg ser vi frem til at Vanadis AS flytter inn i desember.

Oslo Areal eier eiendommene Karenslyst Alle 8 A og B samt Karenslyst Alle 7 på Skøyen.

KA8B

August 2017
Fredrikstad kåret til Norges mest attraktive by

“Fredrikstad utmerker seg på områder som andre byer og tettsteder kan la seg inspirere av”.

Oslo Areal eier Stortorvet 1-3 i Fredrikstad og kommuniserer stolt at Fredrikstad har fått Statens pris for attraktiv by. Les mer her

Stortovet 1-3

Mai 2017
Joker på plass i Galleriet

Dagligvare butikken Joker har åpnet i Oslo Areal sine lokaler i Schweigaards gate 6, 2. etg
Joker har følgende åpningstider: mandag – søndag, kl. 05:00 – 00:00.
Velkommen til en hyggelig handel og velkommen til vår nye leietaker.

Joker

Mai 2017
Oslo Areal selger Vollsveien 2 på Lysaker

Oslo Areal selger eiendommen Vollsveien 2 A og B til Aberdeen Eiendomsfond Norge I  AS, og overtakelse er 31. mars.
Salget er et ledd i en aktiv porteføljestrategi.
For mer informasjon , jfr. vedlagte pressemelding fra Aberdeen

Mars 2017
Ny leieavtale i Kanalpiren

Newsec Basale sitt avdelingskontor for Stavanger-regionen flytter til Hinna Park. Oslo Areal har inngått leiekontrakt Newsec Basale AS om leie av kontorlokaler i Kanalpiren DSC_4502(Laberget 24, 26 & 28) på Hinna Park. Innflytting vil skje i løpet av våren 2017.
Eiendommen, som ble ferdigstilt i 2010 består av ca. 16.000 kvm kontorlokaler.

Mars 2017
Oslo Areal blir med på grønt løft

Oslo Areal blir med på de ti strakstiltakene i «Eiendomssektorens veikart mot 2050.

– Det er både naturlig og inspirerende for oss å tilslutte oss de 10 strakstiltakene til Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom i Eiendomssektorens veikart mot 2050. Vi er allerede godt i gang med implementeringen av tiltakene, sier adm.direktør Mona Ingebrigtsen.

Oslo Areal blir dermed det 12. selskapet som tilslutter seg strakstiltakene. Tidligere har Avantor, Storebrand, Undervisningsbygg, Entra, Omsorgsbygg, KLP Eiendom, ROM Eiendom, DNB Næringseiendom, Aspelin Ramm, Höegh Eiendom og Ticon Eiendom blitt med.

Februar 2017
Oslo Areal kjøper sentral eiendom på Lysaker
Oslo Areal AS har kjøpt eiendommen Strandveien 4, 8 og 10 på Lysaker av Ferd Eiendom AS
Januar 2017
Vi søker Prosjektleder

For å kunne tilby våre kunder attraktive lokaler, arbeider Oslo Areal kontinuerlig med å videreutvikle eiendomsporteføljen. Selskapet har vekstambisjoner og står foran mange spennende oppgaver. Vi søker derfor en fremtidsrettet og kommersiell prosjektleder som vil være med å realisere våre mål. Prosjektlederen vil få ansvar for å lede utvalgte prosjekter knyttet til videreutvikling av eiendomsporteføljen.

For mer informasjon, se her

 

 

 

Januar 2017
Oslo Areal øker sin eierandel i Galleri Oslo.

Oslo Areal har siste tiden kjøpt flere seksjoner i den østlige delen av Galleri Oslo.

Kjøpene er gjort fra forskjellig selgere og er totalt på 2500 m2. I forbindelse med ett av kjøpene er det tegnet langsiktig leieavtale på nye arealer som selger har flyttet inn. Arealene er modernisert av Oslo Areal.

Etter kjøpene eier Oslo Areal ca 26.000 m2 i av Galleri Oslo.

«Oslo Areal er glad for å øke sin posisjon i Galleri Oslo, Galleri Oslo er for oss et godt og effektivt kontorbygg der vi har veldig fornøyde kunder. Vi ser frem til å få leid ut de ledige arealene vi nå har fått hånd om» utaler Kjetil H. Krutnes, viseadm.dir i Oslo Areal AS

NHKF gangssone

Bildene viser nye arealer til Norges Handikapforbund i Galleri Oslo

NHKF bibliotek

Januar 2017
Oslo Areal AS vil vitaliserer byen

Oslo Areal skaper liv og røre mellom Holbergs plass og Pilestredet. Pilestredet 33Oslo Areal AS skal bygge et fremtidsrettet kontorbygg med spennende attraksjoner på gateplan. Nye Pilestredet 33 vil bli et av byens mest attraktive næringsbygg.

Se vedlagte pressemelding.

Desember 2016
Oslo Areal selger Grønland 34 i Drammen

Oslo Areal selger Grønland 34 til DTZ Realkapital Corporate Finance.

Salget er et ledd i en porteføljetilpasning. Se vedlagte pressemelding

Oktober 2016
Styrker knutepunktet Helsfyr

Oslo Areal er glad for å kunne bidra til urban fortetning på knutepunktet Helsfyr. Bystyrets enstemmige vedtak om Fyrstikkalleen 1 er både tidsriktig og fornuftig.

Administrerende direktør i Oslo Areal AS, Mona Ingebrigtsen, er ikke overrasket over at Bystyret brukte kort tid på å vedta planforslaget for Fyrstikkalleen 1 enstemmig. Dette er et tidsriktig prosjekt, som vil utvikle knutepunktet Helsfyr i tråd med politikernes ønsker. Oslo Areal har allerede vist vei med miljøbygget Grensesvingen 7. Nå markerer et areal på 32 000 m2 i Fyrstikkalleen 1 starten på næringsbygg nordøstover langs Strømsveien.

 

Vil berike nærmiljøet

– Vi er selvsagt glade for at Bystyret nå ivaretar fortetningen slik de har ønsket, her vil det komme mange gode arbeidsplasser i et gunstig område rent miljømessig. Vi vet også at prosjektet vil gi mye tilbake til nærmiljøet, og synes det er hyggelig å kunne bidra til å styrke Helsfyr i så måte, sier en glad og stolt Mona Ingebrigtsen.

 

Berømmer kommunen

Viseadministrerende direktør i Oslo Areal, Kjetil Krutnes, som har holdt prosessen med Fyrstikkalleen 1 i tømmene, berømmer kommunen for et konstruktivt samarbeid til beste for brukerne. Her blir det en fornuftig parkeringsdekning og rikelig med sykkelplasser, og i tillegg vil utbedringen av flaskehalsen på hovedsykkelnettet ved å bygge kulvert under Grensesvingen/Strømsveien komme byens spreke innbyggere til gode.

 

Tredobler utnyttelsen

– Prosjektet består av tre kontorbygg på 7, 8 og 10 etasjer. Det er bundet sammen med et bygg i transparent materiale, og vil innebære en tredobling av dagens utnyttelse. Kristin Jarmund Arkitekter sørger for høy arkitektonisk kvalitet, og prosjektet rommer kontorer, forretninger, undervisning og bevertning, sier Kjetil Krutnes i Oslo Areal AS.

September 2016
Pop-up med Munchmuseet

Munchmuseet er i bevegelse. I aksen mellom Tøyen og Bjørvika ligger Galleri Oslo. Der kan du nå oppleve urban samtidskunst i et velfungerende kontorareal.

Da Oslo Areal AS ble kontaktet av Munchmuseet om muligheten for å ha en utstilling i lokaler som står midlertidig tomme, var svaret enkelt. Oslo Areal bidrar gjerne til å skape enda mer spennende aktivitet i området. Frem til 2. oktober presenteres unik samtidskunst i den østlige delen av Galleri Oslo, ifølge viseadministrerende direktør Kjetil Krutnes.

 

Kreative tradisjoner

– Oslo Areal AS setter pris på samarbeidet med Munchmuseet om samtidskunstprosjektet deres, og det har også vært kreativ aktivitet i disse lokalene tidligere da Westerdahls leide her. Da en ny, midlertidig situasjon med ledige lokaler dukket opp, og henvendelsen fra Munchmuseet kom, var det bare hyggelig å kunne tilby alternativ bruk av lokalene våre i Galleri Oslo, sier Krutnes.

 

Låner ut hele 500 m2

Kunstneren Jon Benjamin Tallerås stiller ut et lydverk, audioguiden Fotnoter og flere spennende fotografiske verk om byrommet i Galleri Oslos nærområde. Fotnoter starter på Tøyen og ender i kunstutstillingslokalene. Oslo Areal er glad og stolt over å kunne bidra ved å låne ut 500 m2 kontorlokaler på midlertidig basis til samtidskunst i et spennende og fremtidsrettet område midt i byen.

Munch hjemmeside

September 2016
Oslo Areal selger Hovfaret 13 på Skøyen

Oslo Areal selger Hovfaret 13 til Daimyo og APT Properties AS.

Salget er et ledd i en porteføljetilpasning og overtakelse er avtalt til 30. September.

Juni 2016
Oslo Areal styrker staben med EL1 og EL2

Oslo Areal er miljøbevisst og har i den forbindelse utvidet staben med to EL sykler. Nå tråkker de ansatte til og fra møter i Oslo-området.

For de som har lyst til å prøve syklene er det bare å ta kontakt.

EL sykler juni16-2

 

Mai 2016
Årsrapport Oslo Areal 2015

Bla i den eller last den ned ved å besøke denne siden.

Mai 2016
Fyrstikkalleen 1 til politisk behandling

Oslo Areal AS er stolt over å ha kommet frem til et omforent planforslag med Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune om omregulering av Fyrstikkalleen 1 på Helsfyr.

Planforslaget er i tråd med politikernes ønsker om urban fortetning i knutepunktene rundt Oslo, ifølge viseadministrerende direktør i Oslo Areal AS, Kjetil Krutnes.

 

Mer fremkommelig

– Dette har vi jobbet seriøst og fokusert med over lengre tid, og vi er veldig glade for at PBE anbefaler planforslaget. Forslaget ivaretar fortetningen, samtidig som forholdene for syklende inn mot Oslo og gående på Helsfyr forbedres. Som en del av prosjektet bekoster vi bredere gang- og sykkelvei og kulvert langs Strømsveien, sørger for opparbeidelse av fortau langs Fyrstikkalleen, og fortau og grøntareal langs Svovelstikka. Opparbeidelse av Grønvoll Park er også inkludert, sier en svært fornøyd Krutnes.

 

Tredobler utnyttelsen

Planforslaget innebærer å omregulere Fyrstikkalleen 1 fra kontor, forretning og lager til forretning, undervisning, kontor, bevertning, kjørevei, fortau, gang- og sykkelvei i tillegg til grøntareal. Hensikten er å bygge tre kontorbygg på 7, 8 og 10 etasjer, bundet sammen av et bygg i transparent materiale. Den foreslåtte bebyggelsen er på 32 000 m2, det er en tredobling av dagens utnyttelse, ifølge viseadministrerende direktør Kjetil Krutnes.

 

Planforslaget er laget i samarbeid med Kristin Jarmund Arkitekter AS

Les mer her

FA1 - 140130 Revidert perspektiv eksteriør

Mai 2016
Langsiktig leieavtale med Trygg Trafikk

Trygg trafikk har inngått langsiktig leieavtale i Tullinsgate 2 om leie av nye kontorer.

Lokalene blir oppgradert til moderne standard og skal overlevers til Trygg Trafikk september 2016

 

 

April 2016
Ny bistro på Løkketangen Senter i Sandvika

Løkketangen Senter i Sandvika har fått inn en bistro på hjørnet mot Elias Smiths vei og Hamang. Lokalene gir god eksponering, og bistroen skaper en levende fasade på bygget.

Løkka Traktering åpnet dørene 22.januar 2016. Bistroen serverer tapas fra Spania, og hjemmelaget pizza og pasta fra Italia.

Videre vil Løkka Traktering ha shuffleboard og brettspill, samt tilby TV for de store sportsøyeblikkene i barområdet. Baren til Løkka vil i helgene tilby et barkonsept som har nattåpent, med bra musikk for et hyggelig barmiljø, hvor de tilbyr med mangfold i vin og øl fra verden.

Løkketangen Senter ligger kort gåavstand fra all kollektiv trafikk i Sandvika og har en sentral beliggenhet i Sandvika sentrum. Bygget er derfor godt egnet for publikumsrettet virksomhet som bistroen.

Se bildet av lokalet her

Februar 2016
Ny leiekontrakt i Chr. Kroghs gate 2

Oslo Røde Kors har inngått en langsiktig leieavtale om leie av ca. 3500 m2 i Chr. Kroghs gate 2. Lokalene ligger fint til i de tre nederste etasjene og  vender mot Akerselva og Chr. Kroghs gate. Oslo Røde Kors overtar deler av lokalene som Westerdals høyskole fraflytter  sommeren 2016. Det vil bli gjennomført tilpasninger i lokalene før Oslo Røde Kors vil ta de i bruk fra årsskiftet 2016/17.

Desember 2015
Ny leiekontrakt i Galleriet

Oslo Areal har inngått en langsiktig leiekontrakt med Norges Handikapforbund i Schweigaardsgate 6-14. Innflytning er avtalt til 1. desember 2016. Samtidig kjøper Oslo Areal Norges Handikapforbunds seksjoner i samme eiendom med overtakelse ultimo desember 2016. Etter at kjøpet er gjennomført vil Oslo Areals eierandel i sameiet Galleriet være ca 46 %.

Desember 2015
Philip Pedersens vei 20

Utlendingsdirektoratet (UDI) og Oslo Areal er i dialog om en leieavtale om leie av Phillip Pedersens vei 20 i en to årsperiode.

 

Det er akutt behov for raskt å få etablert nye asylmottak. For å sikre at asylsøkere får tak over hodet i vinter vil UDI bygge om kontorbygget i Phillip Pedersens vei 20 til midlertidig akuttmottak.

 

– Oslo Areal ser sitt samfunnsansvar som eiendomsbesitter og vil bidra i denne akuttsituasjonen. Selv om vi gjerne skulle fått inn en mer langsiktig leietaker, så er vi glad for bidra i denne vanskelige situasjonen der man ikke klarer å skaffe flykninger tak over hodet, sier vise administrerende direktør Kjetil Krutnes.

 

Eiendommen er på ca. 10.000 kvm og inneholder et stort antall cellekontorer, kantine/storkjøkken, garderober og toalettkjerner. De tre øverste etasjene i Phillip Pedersens vei 20 vil losjere beboerne, førsteetasjen vil bli benyttet til kantine og oppholdsrom mens deler av kjeller bygges om til dusj, toalett etc.

 

UDI og Bærum kommune vil avholde informasjonsmøte 3. desember på Lysaker skole kl.19:00. Oslo Areal har allerede opprettet god dialog med en rekke relevante statlige og kommunale aktører.

 

For evt. ytterligere informasjon vennligst kontakt UDI sin kommunikasjonsavdeling Tlf.: 23 35 17 00 , e-post: presse@udi.no

 

Desember 2015
Ny café og cocktailbar åpnet i Grensesvingen 7

Med åpningen av Brick Lane Café får Helsfyr og Fyrstikktorget et flott sosialt samlingspunkt. Samtidig er åpningen kronen på verket for et excellent prosjekt der Grensesvingen 7 foruten å forbedre de urbane kvaliteter på Helsfyr har fått utmerkelsen BREEAM NOR Excellent og er blitt nominert til Oslo bys arkitekturpris samt tildelt Futurebuilt prisen.

Foruten café driver leietakeren Liquid AS også bartenderskole, firmaarrangement og eventbyrå fra dette lokalet.

Mer informasjon om deres tjenester finner man på www.barstars.no

Grensesvingen 7 er med denne leietakeren på plass fullt utleid og ferdig innflyttet.

Se bildet av lokalet her

November 2015
Ny leiekontrakt i Vollsveien 2

Oslo Areal har inngått en langsiktig leiekontrakt med Komplett Bank ASA i Vollsveien 2 på Lysaker.

Komplett Bank har vært leietaker i Vollsveien siden oppstart og vil fra januar 2016 flytte inn i nyoppussete og større lokaler.

Leiekontrakten viser at Lysaker beholder sin attraktivitet også for nyoppstartede virksomheter.

Vollsveien 2 ligger tett på flytoget og er utstyrt med nyoppusset resepsjon, kantine og auditorium noe som gjør den til en attraktiv flerbrukereiendom.

November 2015
Susanne Munch Thore ny styreleder i Oslo Areal AS

Gjensidige Forsikring ASA har solgt 50 % av aksjene i Oslo Areal AS til AMF Pensionsförsäkring AB med overtakelse 3. november.

Samme dag valgte generalforsamlingen nytt styre, og det nye styret består av:

Susanne Munch Thore som ble valgt til styreleder. Munch Thore er managing partner i advokatfirmaet Wikborg Rein og har vært styremedlem i Oslo Areal i flere perioder.

Reidar Stockfleth (selvstendig konsulent og investor) ble gjenvalgt som styremedlem.

 

Nyvalgte styremedlemmer er:

Martin Tufvesson som er Head of Real Estate – Asset Management i AMF Pensionsförsäkring AB (AMF)
Peder Hasslev som er CIO og Executive Vice President i AMF Pensionsförsäkring AB (AMF)
Anders Kilanger som er Porteføljeforvalter – Investeringer i Gjensidige Forsikring ASA

November 2015
Gjensidige selger 50 prosent av aksjene i Oslo Areal

Det svenske pensjonsforsikringsselskapet AMF kjøper 50 prosent av aksjene i Oslo Areal av Gjensidige Forsikring.

Les pressemelding fra Gjensidige her

Oktober 2015
Spennende nyåpninger i Karenslyst allé 7

Espressohouse har åpnet ny og stor kaffebar på Skøyen.

Kaffebaren er etablert mellom de nyoppussede butikkene til Slettvoll og Ha det på badet i Karenslyst allé 7.

Slettvoll nyåpnet sin Flagshipsstore med betydelig utvidet areal og forbedret logistikkfasiliteter.

Se bildet fra eiendommen her

September 2015
FutureBuilt prisen 2014 tildelt Grensesvingen 7

Juryens begrunnelse for å tildele Grensesvingen 7 FutureBuilt pris 2014 er bland annet følgende:

  • Sentral lokalisering og tilrettelegging for syklende med bl.a. sykkelverksted og vaskeplass
  • Stor grad av gjenbruk av bl. a. tegelfasade, trapperom, heissjakter og betongdekke.
  • Rehabilitering til energiklasse A.
  • Sertifisering BREEAM NOR Excelent.
  • Desentralisert og behovsstyrt ventilasjonssystem.
  • Energikilde: Varmepumpe luft-vann.

Prisen ble delt ut på FutureBuilt-dagene den 3. juni.

Les mer om prosjektet her

Se bildet fra FutureBuilt-dagene her

Juni 2015
Oslo Areal AS selger Fyrstikkalleen 3 på Helsfyr

Oslo Areal AS selger Fyrstikkalleen 3 via selskapet Nye Fyrstikkalleen 3 AS til Fyrstikk Holding AS, med overtakelse 1. juni 2015. Fyrstikk Holding AS er eid av J B Ugland Eiendom AS, Otterlei Group AS og Vedal Investor AS. Salget er et ledd i en porteføljetilpasning for Oslo Areal AS.

Les pressemelding her

Juni 2015
Oslo Areal styrker bemanningen

Jorunn Grøntveit tiltrer 1. juni i nyopprettet stilling som prosjekt – og utviklingsdirektør. Jorunn er utdannet sivilingeniør Bygg fra NTH (nå NTNU) og har også en Master i Eiendomsutvikling og forvaltning fra samme sted.

Jorunn kommer fra stillingen som prosjektsjef i Skanska Norge AS (Eiendomsutvikling) og hennes tidligere erfaring er bl.a. som prosjektsjef i Vital Eiendom AS (nå DNB Næringseiendom).

Med ansettelsen av Jorunn Grøntveit styrker Oslo Areal AS sin satsning på utvikling av kontorporteføljen i Stor-Oslo samtidig som vårt sterke kundefokus kan opprettholdes.

Mai 2015
Grensesvingen 7 er nominert til Oslo bys arkitekturpris

Grensesvingen 7, et av Norges mest miljøvennlige rehabiliterte bygg, er nominert til Oslo bys arkitekturpris . Prisen er en årlig kommunal hederspris som gis bygg eller landskapsanlegg hvor målet er å løfte frem det beste som ble bygget i Oslo i 2014, eller beste landskapsprosjekter fra perioden 2010-2014. Rådet for Byarkitektur har innstilt 25 prosjekter som presenteres i en utstilling på Rådhusplassen fra slutten av september til slutten av oktober. Vinner kåres 15. oktober. Arkitekt for rehabiliteringen/ombyggingen av Grensevingen 7 er KIMA arkitektur AS.

Les mer om saken her

Mai 2015
Langsiktig leiekontrakt med Forskerforbundet i Tullins gate 2

Oslo Areal har signert en leiekontrakt på ti år, for to etasjer i Tullins gate 2, med Forskerforbundet.

Forskerforbundet får moderne lokaler og tilgang til oppgradert kantine og inngangsparti.

Leiekontrakten viser at beliggenhet er viktig.

Oslo Areal kjøpte Tullins gate 2 og Pilestredet 33 for kort tid siden.

Mars 2015
Vellykket åpning av Grensesvingen 7

Mandag 02. februar ble et av Norges mest miljøvennlige rehabiliterte bygget, Grensesvingen 7, offisielt åpnet. Tilstedet var miljøvernminister Tine Sundtoft og en rekke aktører i bygg og eiendomsbransjen.

Les mer om saken her

Februar 2015
Oslo Areal kjøper Pilestredet 33 og Tullins gate 2

Oslo Areal AS har kjøpt eiendommene Pilestredet 33 og Tullinsgate 2 av hhv Aberdeen Eiendomsfond Norge I AS og DNB Livsforsikring.

Eiendomskomplekset er pa? ca 28 500 m2 og besta?r av Pilestredet 33 pa? 17 etasjer pluss underetasjer og Tullinsgate 2 pa? 8 etasjer. I tillegg har eiendommene 180 parkeringsplasser i 3 felles underetasjer. Eiendommene har en meget sentral og attraktiv beliggenhet i Oslo Sentrum, med alt av offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Pilestredet 33 er i hovedsak leid ut til Oslo Kemnerkontor mens Tullinsgate 2 er en flerbrukereiendom.

Les pressemelding her

September 2014
Oslo Areal har signert en langsiktig leiekontrakt med Økonomibistand AS

Oslo Areal har gjennom sin eiendom Fyrstikkalleen 3 på Helsfyr signert en langsiktig leiekontrakt med Økonomibistand AS. Økonomibistand AS leier totalt ca. 1.300 kvm i bygget.

Oslo Areal er meget godt fornøyd med leiekontrakten. Leietakeren flytter inn 1. februar 2015.

September 2014
Tre nye miljøbygg på Helsfyr, Fyrstikkalléen 1

Oslo Areal har sendt inn reguleringsforslag for 32 000 m2 fremtidsrettede kontorarealer på Helsfyr. Forslaget er tegnet av Kristin Jarmund Arkitekter AS og består av tre bygg som kan fungere enkeltvis eller bindes sammen til et stort moderne anlegg.

Les mer info her

April 2014
VI SØKER PROSJEKT- OG UTVIKLINGSSJEF!

Næringseiendom – spennende oppgaver i solid eiendomsselskap

Oslo Areal har behov for a? styrke sin kapasitet og kompetanse pa? prosjekt- og utviklingssiden. Vi ser etter en initiativrik og handlekraftig lagspiller med forretningsorientert legning og interesse for næringseiendom.

Som prosjekt- og utviklingssjef vil du fa? ansvar for planlegging og gjennomføring av rehabiliteringsprosjekt og større leietakertilpasninger samt bista? i konsept- utvikling av eiendomsporteføljen og enkelteiendommer. Til stillingen ligger
ogsa? oppfølging og gjennomføring av reguleringsplaner, inkl. oppfølging av omra?deplaner og andre planprosesser i selskapets geografiske omra?de.

I tillegg kommer prosjekt- og investeringsanalyser samt teknisk due dilligence ved kjøp og overtakelse av eiendommer.
Aktuelle kandidater har teknisk utdanning pa? masterniva?, gjerne med økonomisk tilleggsutdanning, og erfaring fra selskap innen eiendom/eiendomsutvikling, entreprenør og/eller ra?dgivning. Vi vil vektlegge kommersiell og markedsorientert legning og god forsta?else for næringseiendom og verdiskapning.

Stillingen er nyopprettet og gir den rette kandidaten mulighet til a? forme stillingens innhold. For nærmere informasjon kontakt Bente A. Paulsrud, Delphi Consulting AS, tlf 23 33 27 70. Søknad med CV merket 55412 sendes snarest til delphi@delphi-consulting.no

Alle opplysninger behandles konfidensielt, om ønskelig ogsa? overfor va?r oppdragsgiver.

Se hele annonsen

April 2014
Ny leiekontrakt i Vollsveien 2A

Oslo Areal har gjennom sin eiendom Vollsveien 2 A på Lysaker signert en langsiktig leiekontrakt med Fellesordningen for Avtalefestet Pensjon og Sluttvederlagsordningen (AFP). AFP leier totalt ca. 1.000 kvm i bygget.
Oslo Areal er meget godt fornøyd med leiekontrakten som befester byggets kvaliteter og områdets attraktivitet.

Februar 2014
BREEAM – NOR EXCELLENT TIL GRENSESVINGEN 7 OG OSLO AREAL AS

Grensesvingen 7 AS v/Oslo Areal AS er det første bygget som mottar sertifikat for Design og prosjekteringsfasen med klassifiseringen EXCELLENT i klassen «Kontor – større rehabiliteringer».

Les pressemelding her

Desember 2013
Oslo Areal kjøper Storgata 51 i Oslo sentrum

Oslo Areal AS har kjøpt Storgata 51 AS, eier av eiendommen Storgata 51, av Eiendomsspar AS. Kontorbygget, på ca. 10.500 m2, har en attraktiv beliggenhet i Oslo sentrum  og er i sluttfasen av en total rehabilitering.

Eiendommen er leid ut til Oslo kommune på langsiktige kontrakter.  Overtakelse er planlagt til i midten av  januar 2014.

Oktober 2013
Oslo Areal selger Østensjøveien 39/41

Oslo Areal AS har solgt Østensjøveien 39/41 AS til SAAS Eiendom AS og Jahre Eiendom AS.
Overtakelse var 30. august. Salget er et ledd i en porteføljetilpasning.

Les pressemelding her

September 2013
Undervisningsbygg til Norges mest miljøvennlige rehabiliterte kontorbygg

Undervisningsbygg har tegnet leieavtale med Oslo Areal om leie av 5.300 m2 i Grensesvingen 7 på Helsfyr. Kontrakten har minimum 10 års varighet.

Se pressemelding her

August 2013
Ny leiekontrakt i Tordenskioldsgate 6

Oslo Areal har gjennom sin eiendom Tordenskioldsgate 6 i Oslo sentrum signert en langsiktig leiekontrakt med Eikos AS. Eikos AS leier totalt ca. 600 kvm i bygget.
Oslo Areal er meget godt fornøyd med leiekontrakten som befester byggets kvaliteter og områdets attraktivitet.

April 2013
Oslo Areal selger Waldemar Thranes Gate

Oslo Areal AS har solgt Waldemar Thranes gate 84-B, 86 og 98 AS til Ragde Eiendom AS.

Overtakelse er senest 4. april. Salget er et ledd i en porteføljetilpasning.

Februar 2013
Oslo Areal øker sin eksponering på Helsfyr

Oslo Areal har kjøpt kontor – og forretningsbyggene Fyrstikkalleen 1 og 3 av Helsfyr Eiendomsinvest AS/KS (representert av Fearnley Finans AS).

Eiendommene, på ca 25 000 m2, er meget sentralt lokalisert på Helsfyr – et av Oslos største og mest attraktive kontorområder.

Overtakelse er avtalt til 31. januar 2013.

Januar 2013
Grensesvingen 7 blir forbildeprosjekt i FutureBuilt

Oslo Areal har inngått avtale med FutureBuilt om rehabiliteringen av Grensesvingen 7 på Helsfyr. Kontrakten ble underskrevet av adm.dir. Mona Ingebrigtsen fra Oslo Areal, programleder Birgit Rusten fra FutureBuilt og Ellen de Vibe, etatsdirektør i Plan- og bygningsetaten. Grensesvingen 7 er en transformasjon av et eksisterende kontorbygg, og miljømålene er høye. FutureBuilt stiller krav om minimum 50 prosent reduksjon av klimagassutslipp fra transport, energibruk og materialbruk. Dette skal dokumenteres i et klimagassregnskap. Forbildeprosjektet skal også ha høy arkitektonisk kvalitet og bidra til et godt bymiljø.

Excellent byggeri

I tillegg til FutureBuilts kvalitetskriterier, skal prosjektet tilfredsstille kravene til energiklasse A og sertifiseres med karakteren ”Excellent” i BREEAM-NOR-systemet. Norwegian Green Building Council, som forvalter BREEAM-NOR-klassifiseringen i Norge, er ikke kjent med at det tidligere er kontraktsfestet en leieavtale om så høy miljøstandard i et eksisterende bygg.

Innflytting i 2014

Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) blir en av leietagerne i det rehabiliterte kontorbygget. Prosjektet er på nærmere 22 000 m2 og skal stå ferdig i desember 2014. KIMA arkitektur as er engasjert som arkitekt for transformasjonen av bygningen.

Se på FutureBuilt
Se pressebilde

November 2012
Oslo Areal selger Krumtappen 2 i København

Oslo Areal AS har solgt Krumtappen 2 i København til ATP Eiendomme A/S. Overtakelse er 15. oktober 2012.

Salget er et ledd i en porteføljetilpasning.

Oktober 2012
Klima og forurensingsdirektoratet (KLIF) til Norges mest miljøvennlige rehabiliterte kontorbygg

KLIF har tegnet leieavtale med Oslo Areal om leie av 12.000 av 20.000 m2 i Grensesvingen 7 på Helsfyr. Kontrakten har minimum 15 års varighet.

Se pressemelding her

September 2012
Oslo Areal kjøper to eiendommer i Oslo

Oslo Areal AS har kjøpt to kontoreiendommer av Niam Fond IV: Tordenskioldsgate 6 i Oslo sentrum og Hovfaret 13 på Skøyen. Byggene er på henholdsvis ca. 5.600 og 6200 kvm og har gjennomgående solide leietakere. Overtakelse er månedsskiftet juni/juli 2012.

Se pressemelding her

Juni 2012
Sykehuspartner utvider og forlenger i Drammen

Oslo Areal har i Grønland 34 i Drammen signert en langsiktig forlengelse og utvidelse med Sykehuspartner. Sykehuspartner er eiendommens største leietaker (ca. 3800 kvm.) Oslo Areal er meget godt fornøyd med leiekontrakten som befester byggets kvaliteter og områdets attraktivitet.

Mai 2012
Oslo Areal kjøper Løkketangen 2-14B i Sandvika

Oslo Areal AS har kjøpt eiendommen Løkketangen 2-14B av Aberdeen Pan Nordic. Eiendommen er et kontor- og helsebygg beliggende i Sandvika sentrum, på 18.000 m2 i tillegg til 108 p-plasser. Bygget har en god miks avoffentlige og private leietakere. Overtakelse er satt til 30. april 2012.

Mars 2012
Oslo Areal styrker bemanningen

Morten Lid tiltrådte 5. mars som ny eiendomssjef i Oslo Areal. Morten er utdannet statsautorisert eiendomsmegler fra Handelshøyskolen BI. Han har tidligere jobbet i Orkla Finans AS og 8 år i Newsec AS som leder for utleieavdelingen. Vi ønsker Morten velkommen til Oslo Areal. Med ansettelsen av Morten Lid styrker Oslo Areal sin satsning på kontorporteføljen i stor-Oslo samtidig som vårt sterke kundefokus kan opprettholdes.

Mars 2012
Høy aktivitet i Galleriet

Oslo Areal har gjennom sin eiendom Schweigaardsgate 6 – 14 i Bjørvika signert flere ny leiekontrakter, blant annet med IT-selskapet 99x på ca. 1500 kvm. Eiendommens sentrale beliggenhet med umiddelbar nærhet til Norges største knutepunkt Oslo S, gjør at den opplever økende interesse i leiemarkedet.

Februar 2012
Oslo Areal og Gjensidige Forsikring selger sine fire kjøpesentre

Oslo Areal AS har solgt tre kjøpesentereiendommer: Stadionparken, CC-Varehus og Torget Vest til Niam Fond V. Oslo Areal AS har på vegne av Gjensidige Forsikring ASA i samme transaksjon også solgt kjøpesentereiendommen Strandtorget. Overtakelse er 1. mars 2012.

Se pressemelding her

Januar 2012
Wintershall utvider sitt leieareal på Kanalpiren

Oslo Areal har gjennom sin eiendom Kanalpiren utvidet sitt leieforhold med Wintershall, et ledende olje- og gass selskap på den norske sokkelen. Wintershall leier totalt ca. 8 000 kvm i bygget. Kontrakten befester byggets kvaliteter som et moderne og attraktivt kontorbygg samtidig som man nyter godt av den positive utviklingen Hinna Park opplever.

Januar 2012
Ny leiekontrakt i København

Oslo Areal har gjennom sin eiendom Krumtappen 2 i København signert en leiekontrakt med 10 års varighet med København kommune på 5700 kvm. Eiendommen er beliggende sentralt ved Valby togstasjon. Bygget vil gjennomgå en rehabilitering og vil være klar for leietakers innflytning i mai 2012. Oslo Areal er meget godt fornøyd med signering av en så stor og viktig leietaker som beviser byggets kvaliteter og områdets attraktivitet.

Desember 2011